Au départ paris - heren

Au Départ (wat zich vertaalt als "Bij het vertrek") is een Parijse kofferfabrikant opgericht in Parijs in 1834. Au Départ wordt beschouwd als een van de vier grootste Franse koffer- en tassenmakers naast Louis Vuitton, Goyard en Moynat. Au Départ werd opgericht in 1834 na de komst van treinreizen. In 1847 opende een winkel die handelde onder Au Départ in bagage- en reisartikelenwinkel op 7 Boulevard Denain in Parijs, tegenover het Gare du Nord, een treinstation dat het jaar ervoor op 14 juni 1846 werd ingehuldigd. Deze winkel werd in 1871 overgenomen door twee broers, Ernest (geboren in 1846) en Paul Bertin (geboren in 1854). Deze boetiek was gespecialiseerd in wapens, munitie, reizen, maar ook in jacht- en visartikelen. Hun reisafdeling toonde veel verschillende soorten koffers (namelijk postkisten, ronde kisten, kantinekoffers, rieten kisten, platte kisten, houten kisten bedekt met een bruin canvas, 'anglaise'-koffers gemaakt van riet en bedekt met leer, autokoffers, etc.), leren koffers, handtassen en gevulde toilettassen. Het bedrijf bloeide en een tweede winkel, handelend onder Au Départ, werd geopend in Parijs aan de Avenue de l'Opéra 29 in 1874. De broers vonden verschillende gerelateerde technieken uit die ze moesten patenteren, namelijk een nieuwe productietechniek voor boomstammen en een nieuwe proces om huiden en lederen producten volledig waterdicht te maken. Het merk Au Départ werd in april 2019 opnieuw gelanceerd tijdens de Milan Design Week in Italië, met een presentatie van oude koffers uit het historische archief van Au Départ en de introductie van nieuwe koffers. Au Départ bracht een nieuwe collectie koffers en tassen uit met het kenmerkende monogrammotief bij een lancering in de historische rue Saint Honoré in Parijs in 2019, verkrijgbaar bij een selectie van high-end retailers. DERODELOPER is er bijzonder trots op dat ze zijn geselecteerd uit deze kleine groep van high-end multibrand retailers wereldwijd.

WORLDWIDE SHIPPING

Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis.* Van maandag t/m donderdag binnen Nederland! Snelle Internationale verzendingen! Tijdens de Sale periode kan verzending langer duren dan normaal!

Top designers

Luxe top merken van international fashion designers: Gucci, Balenciaga, Givenchy, Off-White, Valentino, Balmain, Alexander Mcqueen, Dolce & Gabbana, Dsquared2, Lanvin, Saint Laurent en meer.

Klantenservice

7 dagen per week

Taal & land

Selecteer uw taal en land. U ziet direct de verzendkosten terug in uw winkelmandje.

Zoek op merk, product of trefwoord
Inloggen

Nog geen account? Registreer hier.

Registreer je vandaag nog

Registreren